Istorie Ludica

Teatrul Studentesc LUDIC, este un fenomen unic, singular in peisajul teatrului tanar din Romania, o adevarata institutie, care functioneaza pe contractul moral al pasiunii sufletului, a patimii si patima inseamna sange, inseamna prietenie sincera, curata.

Biografia Teatrului Ludic, incepe cu mult inainte de a purta acest nume. In primul an de facultate 1973, am infiintat prima trupa de teatru in cadrul facultatii de filosofie, trupa de teatru :EIDOS”, care a fiintat timp de patru ani cu mari performante in cadrul mariilor Festivaluri ale Artei si Creatiei Studentesti, la nivel national. In anul 1978, am creat o noua formatie de teartu in cadrul Casei de Cultura a Studentilor, formatia de teatru „VORBA”, care prin denumirea provocatorea nu a „rezistat” decat un an de zile, sub presiunea cenzurilor, cuvantul fiind unul de origine slava, a trebuit sa produc transformarea si in toamna anului 1979 s-a nascut Teatrul LUDIC.

A fost o nastere fericita, absoluta, venita din ceea ce faci din prea multa dragoste, care in momentul actual prin implinirile si realizarile sale remarcabile „ar putea sa iti ia mintile”, o nastere venita din copilarie, din ceea ce faci cu bucurie, cu daruire, cu propriul destin si destinul e un concept dramatic teatral, cu care nu este bine sa te joci ….decat absolut.
„LUDICUL” e copilul meu, dar si o stare de spirit, de curiozitate si necunoscut, o stare de joc, de iubita, de amanta si aventura, de liniste si multa tacere !!.

Teatrul „LUDIC”, este portretul meu in care imi vad, propriile mele chipuri, imi privesc viata mea cu inceputul si sfarsitul ei… si al lui…. Alaturi de aceasta creatie a mea, imi traiesc viata in boema studenteasca oscilatorie si dramatica plina de virtuti si de vicii, dar ea ne alimenteaza si este animatorul sufletesc al reusitelor.

Anagramat, cuvantul LUDIC, se poate citi LUCID, fapt ce m-a facut sa nu fac din regie o meserie, o profesie, ci sa ramana o vesnica pasiune, un adevar generos… in teatru minciuna se vede imediat!

In cei 28 de ani, am atins performante si impliniri pe care nu am putut visa vreo data ca le vom putea atinge: peste 250 de premii si trofee la toate Festivalurile nationale si internationale, peste 70 de participari la Festivaluri Internationale, in peste 30 de tari de pe aproape toate continentele, in aproape toate tarile Europei dar si in Americi, Africa, Asia, Canada. O biogafie, care a exlodat, imediat dupa primele zile ale Revolutiei, cand fiind printre primii artisti ajunsi in Franta am fost primiti cu urarea…”in sfarsit soarele romanesc a venit si in Franta…”. Am intrat prin performanta, imediat in lumea teatrului mondial, am inceput sa fim cautati si invitati de jurii Internationale, in anul 1993 am devenit prima trupa oficiala, asociata si cotizanta la Asociatia Internationala de Teatru Amator.

Membrii Teatrului Ludic sunt studenti fericiti, eu imi dau toata daruirea pentru a transmite si putea crea un dialog sufletesc intre ei, pentru comunicarea emotionala, multi dintre ei isi continua pasiunea si devin artisti profesionisti, cedand pasiunii si bolii devastatore pentru scena.

Teatrul Studentesc LUDIC, a scris si va scrie mai departe o pagina speciala in biografia si istoria teatrului tanar, studentesc in mod special, la nivel national si International.

Aurel Luca – Regizor Teatrul Studentesc Ludic

Reclame
Publicat on noiembrie 17, 2007 at 2:30 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludic.wordpress.com/about/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: